Zangles

Je wilt zangles nemen? Je hebt plezier in zingen, en je wilt de mogelijkheden van je stem verder ontdekken? Wil je naar een auditie, uitvoering of toelatingsexamen voor een conservatorium toewerken?

Werkwijze

We beginnen met het ontdekken van ons eigen instrument: Hoe sta ik? Waar is mijn basis? Wat doet mijn adem en waar?

Door losmaak-oefeningen met beweging komen we steeds dichter bij je niet ingehouden adem en geluid. Plezier is hier essentieel. Van daaruit nemen we verschillende soorten oefeningen laag, hoger, hoe hoog durf je en hoe zacht; hoe hard zonder te schreeuwen?

In groepen werkt het goed om ook naar elkaar te luisteren en te kijken. Daarna zoeken we repertoire dat bij je past: klassiek, pop, jazz, of afgewisseld? Misschien wil je graag leren improviseren of ontwaakt de diva of heldentenor in je?

Ook help ik je zoveel mogelijk om je weg in het muzikale leven te vinden. Dat niet alleen met optreden bij een leerlingenavond maar ook door samenspeelprojecten, meedoen met bijvoorbeeld een Mini Mattheus of andere concerten.

Als je iets te vieren hebt behoort een groepsles met thema ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld met liedjes van Abba of Ja zuster nee zuster.