Projecten

Naast haar activiteiten als zangdocent en vocal coach organiseert Maria Delver regelmatig muzikale en muzikaal-theatrale projecten.

Inspirerend en rustgevend zingen

Iedere derde donderdag van de maand komen we bij elkaar om rust en inspiratie te vinden met liederen uit verschillende spirituele stromingen en tradities. Samen zingen we eenstemmig, meerstemmig of in canon en luisteren naar het grotere geheel dat dan ontstaat. Iedereen die zo zingend op adem wil komen is welkom.

Meedoen ? Stuur een mailtje naar; info@mariadelver.nl

Algehele leidung:Maria Delver.

Attentie: op 21 november en 19 december niet in Ru´nekerk. Wel op woensdag 18 december om 20.30.


Muziektheater

Met collega's en leerlingen organiseert zij samenspeelprojecten, als variant op de traditionele leerlingenavond. Dit resulteerde in rustieke uitvoeringen van: Orpheus van Gluck in 2007; Dido en Aeneas van Purcell in 2008 en Carmen van Bizet in 2009. Tijdens de Kunsttiendaagse 2010 van Bergen werd de opera "Orfeo ed Euridice" van Christoph Willibald von Gluck in de Ru´nekerk uitgevoerd onder regie van Wim van Bokhorst. In 2011, eveneens tijdens de  Kunsttiendaagse, voerden zij Dido en Aeneas van H.Purcell uit met Theo Olthuis als regisseur. In deze verkorte uitvoeringen met koor, orkest en solisten vertolkte Maria de hoofdrol.In 2012 ontstond een nieuw stuk: Hymne, zucht van de zee, een verhaal van regisseur Bert Schuiling. met muziek van A. Dvorak.

Zelfs de meeuwen komen langs

Een film gemaakt op initiatief van Maria Delver naar aanleiding van het afscheid van Diny van den Akker als dirigent van de Zanggroep Ru¤nekerk. Met gedichten van Theo Olthuis, op muziek gezet door Diny van den Akker en gezongen door Maria Delver.

Mini Bach

In de Paastijd voert ze met een projectkoor een "Mini Mattheus" uit. In de adventstijd studeert ze met een projectkoor een klein Weihnachtsoratorium in. Zie ook de pagina Mini Bach