Theater

In de afgelopen jaren is de behoefte ontstaan om verhaal, zang en dans met theater te combineren. Hierdoor komt er in de klassieke muziek meer beweging.

Foto: Helena Jansz

Muzikale theatervoorstellingen

In 2010 ontstond het stuk Lief en Leed over het leven van Clara en Robert Schumann. Met o.a muziek van Brahms, Schumann en Arvo Pärt. Regie Lettie Oosterhof, zang Maria Delver, cello Irene van den Heuvel, Ellen Verburgt piano en klarinet.

In 2011 De betamelijkheid voorbij een verhaal met beweging poëzie en muziek van o.a Rachmaninov en Tschaikowsky geïnspireerd door het boek "De ontembare vrouw" van Clarissa Pinkola Estes. Met o.a Maathe Boodt vertelster.

In 2012 tijdens de kunst 10 daagse Bergen maakten we samen met regisseur Bert Schuiling de productie Hymne, zucht van de zee. Met koor en orkest voerden we het Te Deum van Dvorák uit in een theatrale zetting met verhaal en solo's.

In 2014 ging tijdens de kunst 10 daagse het stuk Deirdre en de zonen van Usnach in première. Samen met collega’s probeerde Maria haar muzikale en theatrale grenzen te verleggen. Bert Schuiling tekende voor de regie.

In 2015 was het thema van de Kunst 10 daagse Kentering en Maria speelde samen met een drummer, pianist, danseres en verteller vijf eenakters over een verandering in hun eigen leven. Met dans, improvisatie en een brug tussen klassieke en lichte muziek werd deze produktie enthousiast ontvangen.

Tijdens de kunst 10 daagse van 2018 werd de voorstelling Mirad, een jongen uit Bosnië gehouden in de Kazerne te Bergen (voormalige brandweerkazerne). Een verhaal en muziek. Tekst Ad de Bont, met Hans steenhorst en Maria Delver. De regie was in handen van Walter Roozendaal.

Muzikale kindertheatervoorstelling Meester Bach

Vanaf 2009 werd eenmaal per jaar de theatervoorstelling Meester Bach geproduceerd voor kinderen van groep 6-8. In deze voorstelling werden ze in aanraking gebracht met de wereld van Johan Sebastiaan Bach gespeeld door Wim van Bokhorst.

Voor een impressie van een voorstelling, zie Meester Bach op YouTube.